Beste bezoeker van onze website,

 

Begin jaren negentig van de vorige eeuw werd ik, Derk C. Schilstra, verantwoordelijk voor kwaliteit-, Arbo- en milieuzorg bij een groot landelijk opererend menie-, verf- en lakverwerkend bedrijf.

Kwaliteits- Arbo- en Milieumanagement was zich aan het ontwikkelen en deed ook bij dit bedrijf zijn intrede.

 

Met vallen en opstaan voerde ik in 1994, toen het wettelijk verplicht werd voor werkgevers, mijn eerste Risico Inventarisatie en Evaluatie uit, het leek nergens naar!!!

Systematiek en structuur zijn nodig om tot resultaten te komen, dit aangebracht en het werkte! De Arbodienst verleende haar goedkeuring op de RI+E.

Vanaf dat moment kwamen we met de Arbeidsinspectie op een ander niveau. Begrip voor elkaar maar resultaat gericht, het gevolg:  een groot team medewerkers effectief en gemotiveerd.

Van repressief naar preventief, het KAM-beleid begon vruchten af te werpen, lagere kosten en een (veel) hoger rendement.

Eenvoudige maar doeltreffende vormen van beleid, voorlichting en instructie, communicatie en vooral logisch nadenken over risicobeheersing leidden tot de drie pijlers onder DCS Advies en Begeleiding:

Veiligheidsmiddelen, Opleidingen en Advies  in het belang van de ondernemer en werkgever!!!

 

Ik begon in 1998 als praktijkdeskundige K.A.M. diverse VCA cursussen te verzorgen voor de SBW, Stichting Beroepsopleidingen Weg- en Waterbouw te Harderwijk.

S.B.W. werd SOMA Bedrijfsopleidingen en is nog steeds tot de dag van vandaag een zeer gewaardeerde opdrachtgever van DCS Advies en Begeleiding.

 

DCS Advies en Begeleiding is opgericht in 1999 en is met enkele variaties in namen doorlopend actief geweest.

DCS Arbo en Milieu heeft vele milieu-inspecteurs opgeleid, hen veel kennis en praktische knowhow mee gegeven over gecombineerde handhaving; wederom praktisch voor de ondernemer en werkgever!

De gecombineerde handhaving was geboren, als was het een vinding van DCS Advies en Begeleiding.

Ons team van inmiddels vaste adviseurs, instructeurs en trainers staat de hele week tot uw beschikking.